Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Tidevandet med varierende vandstand, periodisk lukkede havne, kraftig strøm, farlige strømhvirvler, udfordringer i forbindelse med ankring, mv. bliver helt afgørende for din navigation og sejladsplanlægning, fortæller Claus Hasle. Foto: Watergames

Nyt tidevandskursus fra sejlerskolen Watergames

Watergames lancerer nyt kursus for sejlere der drømmer om sejlads sydpå. Kurset er opdelt i 6 temaer: Det astronomiske tidevand. Søkortet og tidevand. Beregning af tidevand. Navigation og tidevand. Havne og tidevand. Ankring og tidevand.

Af Troels Lykke |

Sejlerskolen Watergames lancerer nu et nyt kursus for sejlere der ønsker at lære mere om tidevand og sejlads i farvande, hvor tidevandet har stor betydning for planlægning og sejlads.

Straks du er ude af Kielerkanalen er du i en ny verden rent sejladsmæssigt. I de indre danske farvande spiller tidevandet ingen rolle for navigation, men ude i Nordsøen og den Engelske Kanal er det tidevandets rytme, der styrer din sejlads.

Tidevandet med varierende vandstand, periodisk lukkede havne, kraftig strøm, farlige strømhvirvler, udfordringer i forbindelse med ankring, mv. bliver helt afgørende for din navigation og sejladsplanlægning, fortæller Claus Hasle, der er medejer af Watergames, og underviser på blandt andet de nye Tidevandskurser.

Claus Hasle fortsætter:

- Det er ikke svært at sejle i tidevandsområder, men det kræver, at man har et begrebsapparat på plads, så man kan forstå og tolke oplysningerne i søkort, pilots og tabeller, samt at man har øvet sig på de nødvendige udregninger. Ellers er du henvist til ”All tide harbours”, og går glip af meget, og risikerer at skulle passere en pynt i 4 knobs modstrøm.

Men med de rette færdigheder giver tidevandet sejladsen og især navigationen en ekstra dimension, der gør sejladsen endnu mere spændende og tilfredsstillende. Watergames er nu klar med et tidevandskursus som klassehold og snart også som E-learning.

Claus Hasle forklarer videre.

- Hos Watergames udbyder vi tidevandskursus som et intensivt en-dags kursus. Her gennemgår vi teorien og arbejder med praktiske øvelser i sejladsplanlægning. Undervejs vil vores instruktør sætte teorien i kontekst og perspektiv ved at inddrage praktiske anvendelser og egne erfaringer fra sejlads på verdenshavene.

Opdelt i seks temaer

Kurset er opdelt i 6 temaer: Det astronomiske tidevand. Søkortet og tidevand. Beregning af tidevand. Navigation og tidevand. Havne og tidevand. Ankring og tidevand.

- Vi vil på kurset bruge både søkort, tidevandstabeller og strømatlas og moderne hjælpemidler i form af tidevandsinformation i elektroniske søkort, vi forventer at deltagerne på kurset kender til navigation på Duelighedsniveau, ellers er alle velkomne slutter Claus Hasle.

Læs mere om Tidevandskurset her: www.watergames.dk/kurser/tidevand

Motor
content-loader
content-loader
content-loader