Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Når man finder en død hval i vandet, starter et større samarbejde. Og fordi dyret kun lige er blevet fundet, er det endnu uvist, præcist hvad der skal ske med den. Privatfoto

Død pukkelhval fundet drivende i Lillebælt

Den døde pukkelhval er fundet syd for Fænø i Lillebælt. Naturstyrelsen oplyser til TV 2 Fyn, at man ikke skal røre ved dyret, hvad end det driver op på land eller fortsat ligger i vandet. En Pukkelhval kan blive 18 meter lang.

Af Troels Lykke |

Det må have været noget af en overraskelse, for de sejlere, der har set den døde pukkelhval i Lillebælt.

Og om det er den samme hval, som i juli måned flere gange blev set i Lillebælt, er uvist, men det tyder meget på, skriver TV2 Fyn.

Biolog Ditte Tørring fra Snaptun Fisk, hvis kollega så den døde hval torsdag formiddag, bekræfter over for TV 2 Fyn, at der med al sandsynlighed er tale om en pukkelhval, og at det formentlig også er den samme hval, som tidligere er set.

- Jeg er ret sikker på, at det er en pukkelhval. Og jeg er også temmelig sikker på, at det er den, der blev set for et stykke tid siden, siger Ditte Tørring. 

Uvist hvad der skal ske med hvalen

Når man finder en død hval i vandet, starter et større samarbejde. Og fordi dyret kun lige er blevet fundet, er det endnu uvist, præcist hvad der skal ske med den. Det kommer blandt andet også an på dyrets stand.

- Og det er vi først ved at finde ud af. Den ligger stadig i vandet og er henfalden, så det afhænger af mulighederne for overhovedet at få den på land, og om den frisk nok til det, så man kan sige noget fra en obduktion. Det er ferietid, så det er lidt svært at få fat på folk. 

- Man kan få nogle videnskabelige mål på den lokalitet, den ligger på nu. Men det er et stort dyr, som kan være svært at bjærge, siger Charlotte Bie Thøstesen til TV 2 Fyn.

Op til 36 tons tung

Pukkelhvalen  er en stor hval, der tilhører bardehvalerne. Den bliver omkring 18 meter lang og vejer omkring 36 tons. Blåsten fra pukkelhvalen bliver 3-6 meter høj. Pukkelhvalen findes over det meste af verden, enkelte gange også i Danmark. I dag skønnes der at være omkring 85.000 pukkelhvaler i hele verden.

Kilde. Wikipedia

Motor
content-loader
content-loader
content-loader