Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Næsten 4.000 biler er om bord skibet. Foto: Portuguese Navy

Porche, Audi og Lamborghini gik op i røg på Atlanterhavet - forladt skib brænder stadig

Felicity Ace er et 656 fod langt Panama-flaget fragtskib, der transporterer tusindvis af Volkswagen Group-køretøjer. Skibet, der var på vej til USA, brød i brand nær Azorerne. 22 besætningsmedlemmer blev reddet. 3.965 køretøjer, heraf flere elbiler, blev efterladt i flammerne. Se nu video fra NBC.

Af Troels Lykke |

Fragtskibet Felicity Ace opererer stadig på Atlanterhavet. Her får vi de dramatiske billeder at se på videoen i bunden af artiklen.

Felicity Ace er et Panama-flaget fragtskib, der transporterer tusindvis af Volkswagen Group-køretøjer. Som før rapporteret brød skibet i brand nær Azorerne, onsdag i sidste uge.

Og det er svært at slukke branden, blandt andet fordi der er elbiler, der er i brand, hvor batterierne brænder meget længe.

Skibets 22 besætningsmedlemmer blev med succes evakueret og bragt til et lokalt hotel af den portugisiske flåde og luftvåben. Selve skibet blev efterladt ubemandet og drivende.

3.965 biler om bord

En intern e-mail fra Volkswagens amerikanske operationer afslører, at der var 3.965 Volkswagen AG-køretøjer om bord på skibet, der var på vej fra Tyskland til USA.

Bilerne havde før branden en værdi på over 400 mio. dollars.

Et brandslukningshold fra det hollandske firma Boskalis siges at være ankommet til stedet.

Luke Vandezande, en talsmand for Porsche, fortæller, at virksomheden anslår, at omkring 1.100 af dets køretøjer var ombord på Felicity Ace på tidspunktet for branden.

Han understreger, at kunder, der er berørt af hændelsen, bliver kontaktet af deres bilforhandlere.

Se video fra NBC:

Motor
content-loader
content-loader
content-loader